Rachel Notenboom

“Vertrouwen creëren, daar gaat het om"


Change en interim manager Rachel Notenboom begint altijd met het creëren van helderheid. “Eerst de vraag goed in beeld krijgen. Is die eenmaal duidelijk, dan boek ik snel resultaat. Communiceren, herkennen, verbinden – en zo ruimte vrijmaken voor verandering.”


Interim management

Als interim manager denkt Rachel met de opdrachtgever mee. Dankzij haar jarenlange ervaring als lijnmanager kent ze het speelveld van afdelingen en divisies. Deze kwaliteit maakt haar tot een grote steun voor directies en managementteams.


Change management

Als verandermanager ontwerpt en operationaliseert Rachel nieuwe organisatieonderdelen. Ook optimaliseert ze processen, bijvoorbeeld om de benchmark prestaties te verbeteren. Het is haar talent om mensen op één lijn te brengen. Daarbij voert ze een strakke regie, in een besturingsstijl die past bij de organisatie.


Schakelen op alle niveaus

Rachels kracht is dat ze kan schakelen op alle niveaus. Ze beweegt zich gemakkelijk in alle lagen van een organisatie. Ook op inhoud schakelt ze makkelijk. Van het bepalen van de noodzaak tot een verandering, tot het verankeren ervan in de organisatie. “Ik breng dit proces op gang, stimuleer de voortgang en schakel de juiste specialismen op tijd in.”


Klanten over Rachel

"Rachel krijgt snel de vinger op de zere plek. Haar aanpak is zeer resultaatgericht maar ook respectvol. Ze is helder en direct. In korte tijd weet ze een winning team samen te stellen, waarvan enorm veel trekkracht uitgaat. Rachel ondersteunt anderen zo, dat zij succes boeken. Waar nodig blijft ze zelf op de achtergrond."


Werkervaring

Rachel maakte als manager bij KPN in korte tijd een steile carrière, van management trainee tot op directieniveau. Als lijnmanager zette ze zich in om afdelingen en divisies te verbeteren, te fuseren of specifieke veranderingen door te voeren. Ook werkte ze als interim manager bij KLM, Rijkswaterstaat, Rabobank en Achmea.