Inspirerende denkers


Resultaat boeken met plezier, dat is de missie van Ginnan. Rachel Notenboom en Ronald van den Akker laten zich hierbij inspireren door originele denkers met lef.


Rachels inspiratiebronnen

 1. Toyo Shibata, debuteerde in 2010 op 99 jarige leeftijd met haar gedichtenbundel: Geef de moed niet op (kujikenaide)
  "Waarom ik haar inspirerend vindt? Ze symboliseert in mijn ogen: maximaal leven."

 2. John Kotter, Amerikaanse professor en schrijver van het boek ‘The Heart of Change’
  “John vindt een hele goede balans tussen resultaat boeken en mensgericht zijn, draagkracht creëren.”

 3. Sir Rory Steward, Brits politicus, auteur en hoogleraar Mensenrechten aan de Harvard University
  “Rory Steward is ongelooflijk intelligent en heel betrokken bij de wereld. Hij verandert veel, gewoon door te zijn wie hij is. Een zeer inspirerend persoon.”

 4. Bas Haring, filosoof en auteur
  “Bas Haring durft echt stelling te nemen. Hij zegt dingen die onaanvaardbaar lijken, maar volkomen logisch zijn. Zijn out-of-the-box-filosofie is bewonderenswaardig.”

 5. Aung San Suu Kyi, winnares van de Nobelprijs voor de Vrede 1991
  “Zij voert op geheel eigen wijze oppositie in Birma, een zeer conflictueus land. Het is bijzonder hoe zij door middel van geduld veel verandering creëert.”

Ronalds inspiratiebronnen

 1. Richard Watson, trendwatcher
  “Watson maakt toekomstige ontwikkelingen zo concreet, dat je er echt een beeld bij krijgt. Hij gooit trendwatching over een heel andere boeg.”

 2. Jan ter Laak (1938 – 2009), ‘reiziger in vrede’. Verrichtte vredeswerk in grote conflicthaarden zoals Columbia, de Balkan, Afghanistan en tijdens de Koude Oorlog.
  “Een innemende man. Hij kwam, zag en verzamelde direct mensen om werkelijk iets te doen aan het conflict. Met zijn persoonlijkheid, doortastendheid maar ook zijn vriendelijkheid wist hij ongelooflijk veel resultaten te boeken. Een grote inspiratiebron.”